2010. szeptember 8., szerda

Szanyi Kampányolás közben is lehet csajozni.

Szanyi: Kampányolás közben is lehet csajozni.


Szanyi Tibor szerint csak személyzeti váltás várható az MSZP kongresszusán. A távozó pártelnök, Lendvai Ildikó viszont még hisz a párt morális megújulásában. A tíz országos elnökségi posztra 26-an pályáznak, a két alelnöki helyre 6 jelentkező van. Csak az új pártelnök személye látszik biztosnak a szocialisták holnapi tisztújító kongresszusa előtt.

„A XIII. kerületi tapasztalatok szerint csajozás közben is lehet kampányolni, és kampányolás közben is lehet csajozni”. Ezzel biztatja a csüggedt párttagokat az egyéniben is nyerni tudó két MSZP-s képviselő egyike. Az elnökségi tagnak jelölt Szanyi Tibor szerethető pártot szeretne és elsősorban a fiatalok felé nyitna. Szanyi szerint viszont aki egyéniben kevesebb szavazatot szerzett, mint az MSZP területi listája, az ne pályázzon párttisztségre.

- Metódusunkat tekintve valóban most még nincs áttörés, tehát ez csak egy személyzeti váltás. Ki fogjuk jelölni azt a pályát, amelynek az a lényege, hogy a szervezeti-szerkezeti reformokat is elő tudjuk készíteni. Az a meggyőződésem, hogy most a személycseréket követően egy teljesen átalakult párt lesz 2012-ben – mondta a hírTV-nek Szanyi Tibor.

Csokoládéval búcsúzott Lendvai

A leköszönő elnökséget leginkább az foglalkoztatja, hogy az elmúlt időben egyre több szocialista politikus került korrupció gyanújába. A média képviselőitől csokoládéval búcsúzó pártelnök szerint az alapszabály szigorításáig az MSZP morális védelme érdekében létre kell hozni egy testületet, amely segítséget nyújtana a jogi ügyekben.

- Azt javasoljuk, hogy az új vezetés hozzon létre egy olyan grémiumot, amelyben tekintélyes, a morális problémák megoldásában gondolatokkal rendelkező párttagjaink vannak. Egyelőre alapszabályi mankó nélkül, de nyújtsanak segítséget az ilyen ügyek megítélésében, sőt ők dolgozhatják ki a javaslatokat az új alapszabály passzusaira is – jelentette ki pénteken az MSZP leköszönő elnöke, Lendvai Ildikó.

„Minden társadalmi réteget sikerült megsérteni”

Elnökhelyettesnek és alelnöknek is jelölték a párt köztársasági elnökjelöltjét. Balogh András szerint az MSZP vereségét nem lehet nemzetközi tendenciákkal magyarázni. Hozzájárult ahhoz a hagyományos szocialista értékek feladása, az ódzkodás a nemzeti szimbólumoktól, és a széles körű korrupció.

- Minden társadalmi réteget sikerült az MSZP vezetésének megsérteni. Háromféle veszélyt jelöltem meg: az egyik a párt szakadása, a másik, hogy ellengyelesedési folyamat következik be, a harmadik pedig, hogy egy kis liberális párttá válik, afféle SZDSZ-é és ebben az esetben nyilván a liberális párt sorsára jut – nyilatkozta a hírTV-nek Balogh András, az MSZP volt köztársasági elnökjelöltje.

Az MSZP egyetlen elnökhelyettesi posztjára ketten, a két alelnöki tisztségre hatan, a 10 elnökségi helyre pedig 26-an pályáznak. A pártelnöki poszt egyedüli esélyese Mesterházy Attila frakcióvezető.

(hírTV)


Nincsenek megjegyzések: