2010. szeptember 28., kedd

Vágatlan indulatos Fidesz-MSZP vita a kamerák előtt.

A kamerák előtt veszekedett az MSZP-s polgármester és fideszes kihívója a váci városházán. A fideszes Pető Tibor benyitott Bóth László polgármester sajtótájékoztatójára, mert egy hangfelvételt talált, amin a városvezető trágár szavakat használ és kérte, hogy ezért mondjon le. A polgármester kiküldte, de ő nem ment. Ezután kezdődött a szokatlan vita.
Pető Tibor, a Fidesz váci polgármesterjelöltje Bóth János, MSZP-s polgármesternek maszkírozott emberekkel a háta mögött olvasott fel egy petíciót. Ebben lemondásra és a jelöltségtől való visszalépésre szólította fel a város vezetőjét. Szerinte Bóth János méltatlanná vált a város vezetésére. Arra utalt, hogy kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Bóth János több ügyben trágár szavakkal mondja el véleményét. A hagnfelvételen olyanok hangzanak el, mint például: \”a jó édes anyátokat akkor, ha nem akartok, vagy nem szeretitek Gyurcsányt, akkor küldjétek vissza a 13. havi.\”
Pető Tibor a városházán akarta átadni a petíciót a polgármesternek. Bóth János viszont nem volt az irodájában. Sajtótájékoztatót tartott éppen. Néhány újságíró unszolására végül Pető Tibor bement a sajtótájékoztatóra. Bóth János viszont mindenkit kiküldött. Néhány perccel később Pető Tibor mégis átadhatta a petíciót. A polgármester pedig azonnal fel is olvasta rövid válaszközleményét. Eszerint ellenfele nemtelen eszközöket használ. Ezután pedig összevitatkoztak a kamerák előtt.
A polgármester később sem válaszolt a hangfelvételre vonatkozó kérdésekre.


Nincsenek megjegyzések: