2010. szeptember 14., kedd

Mind a 7 korrupt rendőr előzetesben.

Előzetes letartóztatásba helyezték a hét rendőrt, akik a gyanú szerint külföldi autósokat bírságoltak zsebre. Pénzt fogadtak el azért, hogy ne büntessék meg a szabálysértőket. A vád szerint hálózatban működtek. A független rendőrszakszervezet közben úgy tudja, hogy szigorítják a belső ellenőrzéseket a rendőrségnél, és félnek, hogy a vizsgálatok alatt sérülnek majd a rendőrök jogai.
Megbilincselve vitték a bírósági tárgyalásra azt a hét rendőrt, akiket korrupcióval gyanúsítanak. A vád szerint külföldi autókat állítottak meg és pénzt kértek tőlük, hogy szemet hunyjanak a kisebb szabálytalanságokért. Mindnyájukat előzetes letaróztatásba helyezték. Az előzetes letartóztatást azért rendelte el a bíróság, mert – ahogy fogalmaznak – alaposan tartani lehet a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, illetve attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén összebeszélnének, vagy tanúkat befolyásolva az eljárás sikerességét veszélyeztetnék.
A hét ember egy hálózatot alkotott, szervezettek voltak, még az is kapott pénzt, aki éppen nem volt szolgálatban. Nem tudni pontosan, hogy mennyi pénzt szereztek így.
A független rendőrszakszervezet főtitkára szerint eddig is volt olyan, aki “megtévedt”, és ezután is lesz ilyen. Bár szerinte is ki kell szűrni a testületből a korrupt rendőröket, az nem mindegy, hogy hogyan. Információi szerint már készül az a törvénytervezet, ami minden eddiginél alaposabb belső vizsgálatokat tesz majd lehetővé. Úgy tudja: úgynevezett megbízhatósági ellenőrzést akarnak bevezetni, amelynél akár titkosszolgálati eszközöket is igénybe lehet venni. Ez ellen tiltakozik a szakszervezet. Azt mondják, azért, mert állapolgári jogai is sérülhetnek a rendőröknek a vizsgálat során. Tehát akit ellenőriznek, nem is tudhat róla, ha kollégája, vagy egy civil személy szívességet kér tőle. És ez a főtitkár szerint a rendőrségen belüli morált erősen ronthatja.
Legutóbb idén februárban gyanúsítottak meg 4 rendőrt korrupcióval, akik a gyanú szerint naponta fogadtak el építési és szállítási cégektől 10-15 ezer forintot, hogy ne büntessék meg őket, például mert nem voltak meg különféle engedélyeik. A négy rendőrt le is tartóztatták.



Megjegyeznénk a Böp Kft parkolóőrei 10-en voltak a videókon…..
Ők is hálózatban működnek!!!!!
Viszont őket nem védi Laczkó!!!!!


Nincsenek megjegyzések: