2010. szeptember 28., kedd

„A jó édes anyátokat, ha nem szeretitek Gyurcsányt, küldjétek vissza a 13. havit”.

Vác szocialista polgármestere is elmondta az „őszödi beszédét”


A privatizáció pártján áll a polgármester?

Bóth úgy vélekedik azokról a nyugdíjasokról, akik nem kedvelték Gyurcsányt, de a 13. havi nyugdíjat elfogadták, hogy „a jó édes anyátokat, ha nem akartok vagy nem szeretitek Gyurcsányt, küldjétek vissza a 13. havit”. „A törvénytelenségre azt tudom mondani: a háborúban nem működnek a törvények, a kampány az nem háború, csak háborús jellegű” – hangsúlyozza a választási kampányok természetéről a MSZP váci polgármesterjelöltje. Szerinte azt kell bemérni, hogy a helyi választók mit tolerálnak és mit nem. Bóth szerint ha tolerálják a keményebb kampányt, akkor ő „lesz...ja”, ha valaki azt törvénytelennek nevezi. Mindehhez hozzáteszi, hogy utána, ha nincs kampány, akkor természetesen más a véleménye.

A felvételből az is kiderül, hogy a polgármester a 2010-től kezdődő ciklusban elképzelhetőnek tart bizonyos intézményi összevonásokat. A váci Távhő Kft.-t a szocialista politikus szíve szerint privatizálná. A politikus választási esélyeiről azt mondja, hogy ő csak akkor vállalja, ha reális esélye van a győzelemre, „de hogyha ilyen jellegű szavazások lesznek, akkor b...szák meg, én nem fogom erre rátenni az életemet”.

A váci bérlakásépítésre 20-25 cigány családon kívül nincs is igény – mondta Bóth János, Vác MSZP-s polgármestere, miközben a valóságban 80-100 váci család pályázik rá. A nyilvánosságra került felvételből kiderül az is, hogy a polgármester fontolgatja a szemétszállítási díj bevezetését is. A szocialista politikus az Állami Számvevőszék működése kapcsán a következőt mondta: „...tehát tegnap kiadtam utasításba, a főmérnöknek meg a Kalásznak, lesz...om az ÁSZ-t, ha emiatt elveszítjük ezt a pályázati pénzt, akkor ők is mennek”.





Nincsenek megjegyzések: