2010. szeptember 8., szerda

Elbocsátották a pszichiátriáról az MSZP-s hátszéllel induló Szabó Lorándot

Elbocsátották a kaposvári kórház pszichiátriai osztályáról Szabó Lorándot – tudta meg a hírTV. Dombóvár szocialisták által támogatott polgármesterjelöltje gyógykezelésére hivatkozva nem jelent meg az ellene sikkasztás és vesztegetés miatt indult per tárgyalásán. Bár papíron a megyei kórházban kezelték, egy amatőr felvétel szerint egy költözésnél segített. A videót a helyi Fidesz már átadta a bíróságnak.

Szabó Lorándot csütörtökön filmezte le egy helybéli. Dombóvár szocialista támogatású polgármesterjelöltje kórházi kezelés helyett egy költözésnél segített bútorokat pakolni. A bíróságon másnap betegségére hivatkozva nem jelent meg, a sikkasztás és vesztegetés miatt folyó per ítélethirdetését ezért elhalasztották.

– A mai napon beadtam a Tolna Megyei Bíróságra azt a videofelvételt, mely bizonyítja, hogy 2010 augusztus 26-án Szabó Loránd Dombóváron tartózkodott – mondta el Rózsai Éva. Azt reméljük, hogy gyorsan kiírják a tárgyalás napját – tette hozzá a Fidesz dombóvári városi elnöke.

Úgy tudjuk: Szabót papíron a kaposvári megyei kórház pszichiátriai osztályán kezelték, gyógyszeradagjának beállítása miatt vették fel, de kezelőorvosa nem tartotta szükségesnek, hogy a politikus befeküdjön az intézménybe. Összegyűjtött kopogtatócéduláit mégis inkább képviselőjével küldte be a bútorpakolás napján a választási bizottságnak.

A Hír Televízió információi szerint Szabó Lorándot a hét végén elbocsátották a kaposvári kórházból. A bíróság szóvivője korábban azt mondta: ha bejelentés érkezik arról, hogy vége a kezelésnek, és ezt a kórház megerősíti, újra kitűzik a tárgyalás napját.

hírTV


Nincsenek megjegyzések: