2010. szeptember 14., kedd

Gyurcsány kijelentette ők a '89-esek.



Felelős ellenzékké kell válni, mert csak ebből lehet később felelős kormány – mondta Gyurcsány Ferenc a Fapados Alapítvány rendezvényén. A korábbi miniszterelnök szerint, ha ezt nem tudják végrehajtani, akkor nem válnak olyan politikai erővé, amely alternatívát és valódi szabadságot kínálhat az embereknek, a '89-es elveknek és alkotmánynak megfelelően.

Gyurcsány Ferenc beszédében kiemelte: ők, a '89-esek kerültek most ellenzékbe, és a legfontosabb feladatuk megvédeni a '89-es szabad alkotmányt, szemben Orbán Viktor saját erkölcsi és politikai nézeteivel, amelyet szerinte a 2011-es új alkotmány szimbolizál majd. Gyurcsány szerint a miniszterelnök és a kormány gyáva, ha nem meri népszavazásra bocsátani az új alkotmányt.

– Annak érdekében, hogy a '89-es demokraták megakadályozhassák a harmadik Magyar Köztársaságot leváltó rendszerváltást, és hogy a párt, amelyet Magyar Szocialista Pártnak hívunk erős és tiszteletreméltó szereplője lehessen majd a '89-esek társadalmi és politikai koalíciójának, ahhoz rendszerváltásra van szükség a Magyar Szocialista Pártban is – vélekedett a bukott miniszterelnök.


hírTV


Itt a felelős Gyurcsány korábban:


Nincsenek megjegyzések: