2010. szeptember 22., szerda

Újabb hangfelvétel nem bírnak magukkal a szocialisták a XVI. kerületben sem

Az ügyészségen tett feljelentést a XVI. kerület fideszes polgármestere, mivel a szociális bizottság MSZP-s tagja a gyanú szerint visszaélt a rászoruló fiatalok személyes adataival. A fészekrakó program keretében 10 embernek biztosított kedvezményes lakást a kerület. A fiataloknak másnap egy Veress Györgyihez köthető pénzügyi cég ajánlott életbiztosítást az önkormányzat nevében. A politikus nem akart nyilatkozni a Hír Televíziónak.

A XVI. kerületi önkormányzat szociális bizottsága a hét elején, zárt ülésen döntött arról, hogy kinek biztosítanak alacsony bérleti díj mellett garzont az Újszász utcában. Néhány órán belül a fiatal nyertes pályázók személyes adatai címmel, telefonszámmal együtt annak a pénzügyi tanácsadó cégnek a birtokába kerültek, amelyet a bizottság szocialista tagja, Veress Györgyi alapított.

A kerület polgármestere azt mondja: a pénzügyi tanácsadó cég alkalmazottja úgy mutatkozott be, mintha a polgármesteri hivatal megbízásából keresné fel a lakással nem rendelkező fiatalokat. Ezt szöveges üzenetek is bizonyítják.

Kivétel nélkül, az összes „fészakrakót” felhívták, arról próbálták őket meggyőzni, ne a pályázatban feltételül szabott „lakáskassza előtakarékosságot” válasszák, hanem kössenek inkább náluk életbiztosítást. A hírTV birtokába került egy hangfelvétel is. Ezen a biztosítási ügynök azt is elárulja, kitől kapta meg a fiatal pályázók adatait.

– Kapcsolatban vagyunk az önkormányzattal – jelenti ki az ügynök. Veress Györgyi kért engem fel, hogy találkozzam az általa megadott ügyfelekkel (…) az az igazság, hogy ő önkormányzati képviselő, és ezért találkozom én az ügyfelekkel – hallható a felvételen. Nekem kollégám, de ezt nem kell mondani – teszi hozzá.

A kerület polgármesterét, Kovács Pétert felháborítja az eset, főként azért, mert a magát szociálisan érzékeny pártnak valló MSZP élt vissza a rászoruló fiatalok adataival. Állítása szerint ráadásul egy olyan pénzügyi modellbe próbálta behúzni őket, amit az önkormányzat el sem fogad. A kerület fideszes polgármestere az ügyészséghez fordult, személyes adattal, illetve hatalommal való visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést.

Veress Györgyi, a szocialisták XVI. kerületi önkormányzati képviselője a hírTV megkeresésére nem kívánt nyilatkozni.

hírTV




Nincsenek megjegyzések: