2010. szeptember 22., szerda

Gyurcsány közvetlen szerepét vizsgálják majd

Gyurcsány közvetlen szerepét vizsgálják majd
Gyurcsány Ferenc közvetlen szerepét vizsgálja a 2006-os jogsértések feltárásával megbízott miniszterelnöki biztos. Balsai István a következő hetekben szakértőkkel vizsgáltatja meg az akkori telefonhívásokat.

A közvetlenül a kormányváltás után kinevezett politikus elismerte: a munka nagy része még előtte áll. Az eddigi eredményeket a napokban összegzi, a részjelentést pedig a tervek szerint nyilvánosságra hozza. Az esetleges büntetőeljárások megindításáról Balsai István a miniszterelnökkel egyeztet majd.

Balsai elmondta: összeállítanak egy táblázatot, amelyben az elkövetett bűncselekmények lesznek megnevezve, azok büntetési téltelei és elévülési idejük. Az akkor épp szolgálatot teljesítő rendőri felső vezetők tekintetében szeretnének egy „tablót” mindenki számára bemutatni – tette hozzá. „Ez nem azonos azzal a parlamenti albizottsággal, ahol ezek a személyek össze-vissza beszélnek, magukat és egymást is mentegetik; mi ennél szikárabb eredményeket szeretnénk a közvéleménnyel megismertetni” – fogalmazott Balsai a hírTV-nek.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: