2010. november 19., péntek

Blikk.



Jól jövedelmezett a parkolómaffia
2010-11-18 08:23:23
BUDAPEST — A főnökök napi hatezer forintot szedtek be minden egyes zsebre bírságoló parkolóőrtől – ez áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi főosztályának egyik gyanúsítási jegyzőkönyvében.

A Blikk birtokába került dokumentumok tanúsága szerint T. Sándor ellenőrzési csoportvezető és M. József, az ellenőrök főnöke hat parkolóőrrel közölte, hogy csak úgy folytathatják a zsebre bírságolást, ha abból visszaosztanak nekik. Megdöbbentő, de a rendőrségi iratokban szereplő személyek egyike még mindig a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) alkalmazottja.
A pénzért cserébe a főnökök olyan helyszínekre osztották a parkolóőröket, ahol sok üzlettulajdonostól és autóstól tudták beszedni a napi ezerötszáz forintos kenőpénzt. Az már bizonyítható, hogy a társaság 2007 óta folytatta üzelmeit. Ez pedig a legszerényebb becslések szerint is több tízmillió forint bevételt hozott a szemet hunyó vezetőknek.
Az is kiderül a jegyzőkönyvekből, hogy a rendőrség által lefoglalt mobiltelefonok több olyan listát tartalmaztak, amelyekben autósok százainak neve és telefonszáma vagy rendszáma szerepelt. Szerettük volna megkérdezni a BÖP Kft.-t, tudtak-e arról, hogy a Blikk által két évvel ezelőtt közölt információkat a rendőrségi nyomozás is alátámasztotta, vagyis a főnökök is kaptak az illegális pénzből.
Arra a kérdésre is választ szerettünk volna kapni, hogy dolgozhat a mai napig a BÖP-nél a gyanúsítottak egyike. Választ későbbre ígértek, de elöljáróban annyit elmondtak, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg a bűnösség be nem bizonyosodik.
Megkérdeztük a BRFK-t is, hogy nem áll-e fenn a veszélye annak, hogy tovább folytatják a bűncselekményeket a gyanúsítottak, akik továbbra is minden szankció nélkül dolgozhatnak az érintett cégnél.
– Nem a rendőrség hatásköre, hogy eldöntse, ki az, aki folytathatja a munkáját a rendőrségi eljárás alatt, s ki az, aki nem – nyilatkozta a Blikknek Sagyibó Melinda, a BRFK sajtóügyeletese. Az ügy minősítése a közelmúltban megváltozott bűnszervezetben elkövetett vesztegetésre, amely azt jelenti, hogy az érintett parkolóőrök és a főnökök akár 15 évig terjedő börtönbüntetésre is számíthatnak, ha bebizonyosodik bűnösségük.

Az egyik gyanúsított T. Sándor


Gyanúsított az ügyben M. József is



http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/jol-jovedelmezett-a-parkolomaffia-2034480/

http://kuruc.info/r/2/69647/

http://propeller.hu/szorakozas/1542341-jol-jovedelmezett-a-parkolomaffia

Nincsenek megjegyzések: