2010. november 24., szerda

Feljelentették az iszap károsultjait kiszipolyozó sztárügyvédet...

A legszigorúbb büntetést, Magyar György ügyvédi tevékenységének felfüggesztését kéri a Budapesti Ügyvédi Kamarától (BÜK) az iszapkatasztrófa áldozatainak ingyenes jogvédelmet ajánló siófoki ügyvéd. Léhmann György a BÜK elnökénél tett feljelentést Magyar fenyegetése miatt - írja a Magyar Hírlap.
Magyar az áldozatok szerződéséhez olyan – vélhetően – törvénysértő passzust csatolt, amelyben ügyfeleit lemondatta a kontraktus utólagos megtámadásának jogáról. Ilyen nyilatkozatot a megbízási szerződésben nem lehet kikötni, ez a Ptk.-ba ütközik.
Az eset kapcsán nyilatkozott a Magyar Hírlapnak Réti László, a BÜK elnöke, aki azt mondta: „Semmisnek tekinthető egy megbízási szerződésnek az a része, amelybe valaki semmis kikötést tesz.” Magyar György a Veszprémi Naplónak azt mondta, a BÜK-elnök általánosságban nyilatkozott, ezért félremagyarázás, durva csúsztatás, ami személyéről megjelent. Elmondta, megtette a szükséges jogi lépéseket a személyét ért méltatlan támadások miatt.
„Az még nem lenne baj, hogy vannak ügyvédek, akik annyira szeretik a pénzt, hogy még attól sem riadnak vissza, hogy megtévesszenek szerencsétlenül járt embereket – reagált Léhmann György. – Az azonban már sérti a vele szerződő károsultak érdekeit, hogy Magyar összekeveri az ügyvédi munkadíjat a sikerdíjjal.” Hozzátette: Magyar fenyegetése a Btk. vonatkozó passzusába ütközik, s akár szabadságvesztéssel is büntethető.
Léhmann György a 2010-es országgyűlési választáson a Jobbik siófoki képviselőjelöltje volt.
MTI, barikad.hu

Nincsenek megjegyzések: