2010. november 19., péntek

Félnek Hagyó szökésétől

Börtönben maradhat Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes. A nyomozó főügyészség ugyanis Hagyó előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kéri a bíróságtól. Egyebek mellett attól tartanak, hogy Hagyó megszökik. A nyomozás halad: a BKV-ügynek már 21 gyanúsítottja van.
A volt szocialista főpolgármester-helyettest annak idején bilincsben vezették a börtönbe. Néhány nap múlva a bíróság döntött az előzetes letartóztatásáról. Ezt most újabb 3 hónappal meghosszabbítaná az ügyészség. Azt mondták, azért mert fennáll továbbra is a szökés, elrejtőzés veszélye. Másrészt pedig – és ez az utóbbi időszakban csak tovább erősödött – a bűntetőeljárás meghiúsításának, elnehezítésének a veszélye is fennáll. Arról, hogy hogyan hiúsítaná meg Hagyó Miklós az eljárást, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem beszéltek.
Hagyót hűtlen kezeléssel, és már zsarolással is gyanúsítják. Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója például még márciusban azt mondta: egy Nokiás dobozban 15 millió forintot adott Hagyónak. Hagyó Miklós a tavaszi választásokig országgyűlési képviselő volt. Tagadta a vádakat. Még letartóztatása előtt azt mondta: tisztázni fogja magát. Képviselői mandátumáról azonban nem mondott le. Csak a választások után vették őrizetbe.
Míg szabadlábon volt, számos ingatlanát a családjára íratta. Az elmúlt időben három házát íratta más nevére, köztük a lányáéra. Ha azonban kiderül, hogy vagyonát akarta menteni, ezek a szerződések semmisek lehetnek.
A Magyar Nemzet szerint ugyanakkor Hagyó Miklós a börtönből is aktívan irányítja ingatlanos cégét. Egy ügyvéd szerint azonban ha valaki előzetesben van, legfeljebb a cég strartégiai céljait tudja kijelölni.
A BKV-botránynak már 21 gyanúsítottja van, köztük a 100 milliós végkielégítést kapott Szalainé Szilágyi Eleonóra. Az ügyészség a napokban olyan cégek vezetőit is meggyanúsította, akik a hatóság szerint indokolatlan szerződéseket kötöttek a közlekedési céggel.


Nincsenek megjegyzések: