2010. november 24., szerda

Hunvald-ügy Szilvásyt is cserben hagyta az emlékezete.

Nem emlékszik arra Szilvásy György, hogy Hunvald György megkereste volna büntetőügyével kapcsolatban. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az erzsébetvárosi polgármester és Weinek Leonárd, a XIV. kerületi liberális vezető a titokminisztert is ügye elsikálására akarta kérni. A Hunvald-ügy nyomozati iratai Szabó Zoltán bűnösségét is alátámasztják, a volt szocialista országgyűlési képviselő kétszer is leszereltette autójáról a kerékbilincset.

A két önkormányzat színlelt tanácsadói szerződései mellett az erzsébetvárosi maffia-bűncselekmények elsikálásában is megpróbált együttműködni Hunvald György a XIV. kerület egykori liberális polgármesterével. Az ügyészség lehallgatási jegyzőkönyvei szerint Weinek Leonárd ajánlotta fel Hunvaldnak, hogy szívesen írna ő is egy levelet az akkori titokminiszternek, a közbenjárását kérve. Szilvásy György a Hír Televíziónak azt nyilatkozta: nem kapott levelet, de úgy emlékszik, nem is a büntetőügy miatt akarták őt felkeresni Hunvaldék.

– Abban az ügyben készültek megkeresni, hogy az önkormányzatok nemzetbiztonsági védelme kapcsán készült kormány-előterjesztés, de nem emlékszem, hogy megkerestek volna – mondta el a hírTV-nek Szilvásy György.
– És a büntetőügyben megkeresték Önt?
– Hát, abban, dehogyis. Nem.
– Önt meghallgatta-e az ügyészég a Hunvald-üggyel kapcsolat, bármilyen szállal kapcsolatban?
– Hát, miért hallgatott volna meg?
– Ez egy kérdés volt!
– Jól van, csak az ön kérdéseiben mindig benne van egy állítás, azért vagyok ilyen visszakérdezős. Nem, nem kerestek meg!

Ártatlannak vallotta magát Szabó

Visszakérdezett az ügyészségen Szabó Zoltán is. A volt szocialista képviselő ártatlannak vallotta magát a kerékbilincselési ügyében, és „Célkeresztben” feliratú pólóban érkezett kihallgatására idén májusban. A lehallgatott telefonbeszélgetések tanúsága szerint Szabó két alkalommal is felhívta a kerületi jegyzőt, hogy vegyék le kocsijáról a kerékbilincset. „Fogalmam sincs, miről van szó. Nem láttam a nyomozati anyagot. Nem láttam a Magyar Nemzetet. Teljesen ismeretlen dolgot nem kommentálnék” – tette hozzá Szabó.

Az Erzsébetvárost 2002-ig vezető Szabó Zoltántól tanulhatott utódja, Hunvald György is. Az előzetesben ülő szocialista polgármesternek ugyanúgy meggyűlt a baja a kerékbilincsekkel. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Hunvald egyszer felháborodva ecsetelte szeretőjének, hogy hány embert kell még kirúgatnia a parkolóőrök közül, mire megtanulják végre a kocsija rendszámát.



Nincsenek megjegyzések: