2010. november 19., péntek

Gyurcsány naponta változtatja véleményét.

Gyurcsány naponta változtatja véleményét?

Nem az MSZP helyett, hanem az MSZP-ből akar új pártot építeni Gyurcsány Ferenc. A volt pártelnök-miniszterelnök egy zártkörű kismarosi fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: szeretné, ha egy erősebb és egységesebb ellenzéke alakulna a Fidesznek, és ebben a szocialista pártnak kellene kulcsszerepet játszania.

Gyurcsány Ferenc ezért gyökeresen átalakítaná az MSZP-t. Megfogalmazása szerint annyira, hogy a választók többsége már egy új pártnak lássa. Az egykori kormányfő elismerte: hosszú folyamat lesz, mire ütőképes ellenzéket tudnak szervezni.

- Egy nagy, balközép gyűjtőpártot kell a Fidesszel szemben álló demokratikus oldalon szervezni. Azt szeretném, ha ennek a meghatározó tényezője a Magyar Szocialista Párt lenne, amely gyökeres, mély átalakulásával újulna meg. A szándékaink a pártra és a demokratikus ellenzékre vonatkoznak. Világosan kimondtuk, nem kívánunk új pártot alakítani. Azt akarjuk, hogy az MSZP új pártként állhasson majd a választók elé - mondta a volt miniszterelnök.

Mint ismert, szerda este egy budaörsi közéleti fórumon a volt pártelnök-miniszterelnök még arra utalt, hogy párttá akarja szervezni a Demokratikus Koalíciót. Gyurcsány azt mondta: nem akar újra az MSZP elnöke lenni, viszont szívesen felépítene a 89-es demokratákból egy olyan pártot, amelyik valós ellenfele lenne az Orbán Viktor vezette Fidesznek.

(hírTV - RÁ)



Nincsenek megjegyzések: