2010. november 19., péntek

Emberrabló rendőr Pesten – drogdílert rabolt el

Késsel fenyegette és elrabolta a pesti rendőr a drogkereskedőt, hogy szerezzen neki pénzt. A rendőr szerint ugyanis tartozott neki a drogkereskedő a partidrog árával. A rendőr 300 ezer forintot érő drogot bízott rá, hogy adja tovább. A díler el is adta, de nem kapott elég pénzt, ezért a rendőr és a társai betuszkolták egy kocsiba. Lényegében elrabolták, kést nyomtak a torkához, hogy szerezzen pénzt. Másnapra szerzett. Amikor megkapta volna a rendőr, akkor csaptak le rá.
A XIV. kerületi rendőrkapitányságon dolgozott a fiatal rendőr, akit most két civil társával zsarolás kísérletével gyanúsítanak. Az ügy úgy kezdődött, hogy egy kábítószernek hivatalosan nem minősülő partydroggal üzleteltek. A rendőr társaival együtt adott egy férfinak az anyagból, aki azt mondta, hogy továbbadja egy ismerősének. A férfi átadta a drogot, csakhogy egyetlen fillért nem kapott érte. Pedig a partidrog 300 ezer forintot ért. Még ugyanaznap ezt az összeget kérték számon a drogdíleren a gyanúsítottak, köztük a rendőr.
Az ügyészség szóvivője azt mondta, hogy a rendőr akár 5 év börtönt is kaphat. A gyanú szerint ugyanis megfenyegették a férfit. Kényszerrel beültették az autóba, a városban egész délután, késő estig utaztatták. Az autóban késsel megfenyegették azért, hogy valamelyik ismerősétől a pénzt meg tudja szerezni. Vagyis, gyakorlatilag elrabolták. A férfi még aznap este jelentette mindezt a rendőrségen. Másnap, amikor a férfi átadta a pénz egy részét a rendőrnek és két társának, a nyomozók elfogták őket. Ekkor a rendőr egyébként civil ruhában volt.
A 25 év körüli rendőr és két társa tagadja a zsarolást. De egyikük sem élt panasszal a gyanúsítás ellen. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, a budapesti rendőrfőkapitány pedig felfüggesztette a rendőrt az állásából.



Nincsenek megjegyzések: