2010. november 19., péntek

Tiszta Gyurcsány lelkiismerete.

Tiszta a lelkiismeretem a sukorói ügyben - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Magyar Rádió reggeli műsorában.

A szocialista politikus szerint az ügyészség egy része hajlandó a Fidesz elvárásait teljesíteni - Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: ha Orbán Viktoron múlna, akkor biztos, hogy indulna eljárás ellene.

A volt miniszterelnök ellen egy éve Schiffer András, az LMP frakcióvezetője tett feljelentést hivatali visszaélés gyanújával. A legfőbb ügyészség csak annyit közölt: a sukorói nyomozásban egy mentelmi joggal érintett személy büntetőjogi felelősségét is vizsgálják. Arra egyelőre nincs válasz a legfőbb ügyésztől, hogy kaptak-e indítványt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztésére.

A Hír Televízió információi szerint az országgyűlés szakbizottsága nem kapott ilyen indítványt egyetlen képviselőre vonatkozóan sem.

- Vagy eljáró bíró, vagy a legfőbb ügyész kezdeményezheti a mentelmi jog felfüggesztését, minden esetben az országgyűlés elnökénél. Indítvány nélkül nem léphet a bizottság és legjobb tudomásom szerint ilyen még nem érkezett - mondta a hírTV-nek Rubovszky György, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság KDNP-s elnöke.

(hírTV)

Nincsenek megjegyzések: