2010. november 5., péntek

Zokogva beszélt a volt ügyész – hat évet kapot.

Varga Gergely volt ügyészt, a Fővárosi Főügyészség volt szóvivőjét hatévi börtönre ítélte vesztegetésért és más bűncselekményekért első fokon a bíróság. A volt ügyész zokogva beszélt az utolsó szó jogán a Fővárosi Bíróságon. A másodfokú bírósági döntés kihirdetéséig házi őrizetbe került.

Varga Gergely volt ügyészt hatévi börtönre ítélte vesztegetésért és más bűncselekményekért a Fővárosi Bíróság, hat évre eltiltották a közügyektől és 200 ezer forint vagyonelkobzást rendeltek el.

A volt ügyész és ügyészségi szóvivő zokogva beszélt az utolsó szó jogán a a Fővárosi Bíróságon kedden. A sajtó rendkívüli érdeklődésével kísért tárgyalás végén a Fővárosi Főügyészség egykori szóvivője sírással küszködve, nehezen tudott megszólalni.

Varga Gergely bocsánatot kért valamennyi volt munkatársától, az igazságszolgáltatás minden dolgozójától. Szólt arról is, hogy a jogtudományok iránti érdeklődés, elkötelezettség jellemezte őt, és kitűnő eredménnyel szakvizsgázott, ami azt jelenti, hogy mind a 12 szakvizsga jegye jeles volt.

Végezetül Varga Gergely könnyezve azt mondta, „elveszítettem a barátaimat, elveszítettem a becsületemet”. Kijelentette: szeretne újra tisztességesen élni.

Házi őrizetbe került

A bíróság megszüntette előzetes letartóztatását és a másodfokú bírósági döntés kihirdetéséig elrendelte a volt ügyész házi őrizetét. Varga Gergely 2009. augusztus 17-e óta volt előzetes letartóztatásban. Ha az ítéletet helyben hagyják és jó magaviseletével elnyeri az összes kedvezményt, a korábban letöltött napok figyelembevételével összesen 2 évet és 9 hónapot kellene leülnie a most kiszabott 6 esztendőből.

(FH)


Nincsenek megjegyzések: