2010. november 11., csütörtök

Valójában mit félt az MSZP?

Bizonyos költségvetési és adóügyekben legyen az Alkotmánybíróságnak mérlegelési és felülvizsgálati jogköre – mondta napirend előtti felszólalásában Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus a parlamentben megismételte a korábban bejelentett javaslatait a 98 százalékos különadóról.
Az elmúlt több mint tíz napban éles vita volt a 98 százalékos különadóról szóló javaslataimról – mondta Lázár. A frakcióvezető rámutatott arra, hogy az elmúlt időszakban, okulva a parlamenti és társadalmi vitából, megfontolva az érdekképviseletek és a szakszervezetek érveit, módosítja korábbi javaslatát.

A Fidesz frakcióvezetője azt javasolja, emeljék fel a 98 százalékos különadó összeghatárát 3,5 millió forintra, amelybe a szabadságmegváltás nem tartozna bele. Lázár a parlamentben bejelentette, hogy a 98 százalékos különadó ne vonatkozzon azokra, akik nyugdíjba vonulnak. Az új javaslat a 2005-től számított adóévre vonatkozna – hangsúlyozta Lázár.

A választási ígéret betartása a demokráciát erősíti – szögezte le a frakcióvezető. Mint mondta, Magyarországon a többségi demokrácia elvi rendszerét kell erősíteni, azért, hogy a választói akarat jobban érvényesüljön. Lázár javasolja majd az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának, hogy bizonyos költségvetési és adóügyekben legyen az Alkotmánybíróságnak mérlegelési és felülvizsgálati jogköre.

„Az MSZP a saját pénzét védi”

Az elveszett politikai identitások keresése zajlott az elmúlt hetekben – mondta az Országgyűlésben Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter kijelentette, hogy a soványka választói felhatalmazással bíró pártok közül az MSZP ténykedése volt a legviccesebb, hiszen az ő demokráciaféltése mögött a saját pénzük védelme áll. Navracsics elmondta: Lázár János törvényjavaslata választópolgári akaratot teljesít.

(MNO)

Nincsenek megjegyzések: