2010. november 19., péntek

Hunvald szerint Hagyó akarta börtönbe juttatni.

Tudta, hogy lehallgatják.


Segítséget kért az ellene folyó eljárás leállításához Hunvald György a Zsidó Hitközségek ügyvezető igazgatójától. Amikor Zoltai Gusztávot hívta, beszélgetését már lehallgatta az ügyészség - írja a Magyar Nemzet. A két éve előzetes letartóztatásban lévő volt VII. kerületi polgármestert 23 társával együtt azzal gyanúsítják, hogy kerületi ingatlanokat áron alul értékesítettek. Hunvald egy telefonbeszélgetésben arra is utalt, hogy az MSZP-n belül indított ellene támadást Hagyó Miklós volt főpolgármester helyettes, aki most szintén előzetesben ül.

46 ezer oldalnyi dokumentum. Amikor a múlt héten a bíróságra vitték, még csak az látszott, hogy nehéz. Akkor még csak az ügyészek tudták pontosan, mi is van a dokumentumok között.

„Nagy számú okiratot foglaltunk le, továbbá titkos megfigyelést is folytatott az ügyészség” – mondta Fazekas Géza, Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Például telefonbeszélgetéseket hallgattak le. Az egyiken Hunvald György a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatójával beszél. Az egykori polgármester a dokumentumok szerint azt kérte Zoltaitól, hogy az sikálja el az ellene folyó ügyet.

Zoltai Gusztávot hétfőn hiába kerestük, nem tudtuk elérni. Az ügyészség őt nem gyanúsítja semmivel.

Az ügyészség szerint Hunvald később tudomást szerzett arról, hogy lehallgatják. Jogi tanácsadójának egy beszélgetésben azt mondta: „Van egy információm, hogy ez a rohadék Hagyó, ez most nagyon nekem akar jönni, mert őnála borul össze minden a fővárosban, és nem akarja, hogy legyen bárki, aki erősebb PR-ban”.

Hunvald szerint a bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel vádolt volt szocialista főpolgármester-helyettes akarta börtönbe juttatni. Hagyót Hunvald után több mint egy évvel, idén májusban tartóztatták le. A volt erzsébetvárosi polgármester a börtönben is utalt arra: saját pártjában is vannak ellenségei.

„A harcok többsége a háttérben zajlik. Fel kell vállalni, akár a saját párttal szemben” – modnta Hunvald György.

Hunvald Györgyöt 23 társával együtt azzal gyanúsítják, hogy kerületi ingatlanokat áron alul értékesítettek



http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/344375

Nincsenek megjegyzések: