2010. november 19., péntek

A főnököknek fizethettek a korrupt parkolóőrök.

2010.11.18. 09:45 - Index

A főnökök napi hatezer forintot szedtek be minden egyes zsebre bírságoló parkolóőrtől, írja a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának egyik gyanúsítási jegyzőkönyvére hivatkozva a Blikk.

A lap szerint T. Sándor ellenőrzési csoportvezető és M. József, az ellenőrök főnöke hat parkolőrben is tudasította, hogy csak akkor bírásgolhatnak zsebre, ha abból visszaosztanak nekik is.
A lap szerint a rendőrségi iratokban szereplő személyek egyike még mindig a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. alkalmazottja.
A pénzért cserébe a főnökök olyan helyekre oszthatták be a parkolóőröket, ahol sok embertől tudták beszedni a napi ezerötszáz forintos kenőpénzt. A Blikk szerint a társaság bizonyíthatóan 2007 óta folytatta üzelmeit, ez pedig több tízmillió forintot jelenthetett a vezetőknek.
A jegyzőkönyvek szerint a lefoglalt mobiltelefonokon több száz autós nevét, telefonszámát vagy rendszámát tartalmazó lista szerepelt.
A lap szerint a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) munkatársainak vesztegetési ügyeiben korábban indult nyomozás minősítése már megváltozott bűnszervezetben elkövetett vesztegetésre, az érintett parkolóőrök és a főnökök így akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak, ha bebizonyosodik bűnösségük.

http://index.hu/belfold/budapest/2010/11/18/a_fonokoknek_fizettek_a_korrupt_parkoloorok/

Nincsenek megjegyzések: