2010. november 19., péntek

Gyurcsány: Nincs félnivalóm.

Gyurcsány Ferenc a Hír Televízió kérdésére megismételte, hogy nincs félnivalója a sukorói telekcsere ügyében. A volt szocialista miniszterelnök azt mondta: áll a vizsgálat elé, és a végén kiderül, hogy kinek lesz igaza.
Gyurcsány arra hivatkozott, hogy ő a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóberuházással az ország javát kereste, amihez a szükséges jogi hátteret is megteremtette.

„Ha úgy gondolja a kormány, hogy politikai riválisaival, ellenfeleivel a bíróságon kell leszámolni, addig ez a kormány nem tarthat igényt a magyar polgárok tiszteletére. Ez a kormány, ha nem demokratikus módon intézi az ügyeit, hanem hatalmi eszközökkel, durván kriminalizálva az ellenfeleit, akkor előbb fog megbukni, mint bármikor is gondolta volna. E tekintetben én ezt a politikai küzdelem részének tekintem” – mondta Gyurcsány Ferenc MSZP-s országgyűlési képviselő.

A volt szocialista kormányfő sokadszor vádolta meg politikai elfogultsággal az ügyészséget. Úgy véli: a nyomozó- és vádhatóság tagjainak egy része hajlandó a Fidesz elvárásait teljesíteni.

Budai: Taktikáznak Gyurcsány mentelmi jogával

Megkerülhetetlen Gyurcsány Ferenc büntetőjogi felelőssége a sukorói beruházás ügyében - Budai Gyula szerint. Az új elszámoltatási kormánybiztos elmondta: másik két kaszinóberuházás - a bezenyei illetve a Hajógyári szigetre tervezett Álomsziget - és a 2006-os őszi fővárosi események ügye is felveti a volt miniszterelnök felelősségét. Budai úgy véli: az ügyészség taktikázik Gyurcsány Ferenc mentelmi jogával kapcsolatban. A kormánybiztos elmondta, hogy interpellációt fog benyújtani a legfőbb ügyésznek, hogy nyilatkozzon: történt-e az ügyben mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőt érintően előterjesztés a nyomozóhatóság részéről. Budai egyébként - kétéves kormánybiztosi megbízatása zárásaként - egy korrupcióellenes jogszabálytervezet elkészítését is tervezi.

(hírTV)



Nincsenek megjegyzések: