2010. november 11., csütörtök

Budai Tisztázzák Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését.

Arra kéri az elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamás legfőbb ügyészt, hogy tisztázza: érkezett-e hozzájuk olyan indítvány, amely Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök mentelmi jogának felfüggesztéséről szól.

Nyilatkozzon Kovács Tamás legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk – ezt kéri az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula szerint ellentétes megnyilvánulások vannak ugyanis ebben a kérdésben. Kedden a parlamentben a legfőbb ügyész helyettese azt mondta – Schiffer András Gyurcsány Ferencet érintő feljelentésével kapcsolatban –, hogy a főügyészség vizsgálja mentelmi joggal érintett személy büntetőjogi felelősségét. Az ügyészség szóvivője valamivel később ugyanakkor azt közölte, hogy a legfőbb ügyész asztalán nincs olyan, mentelmi jogot érintő indítvány, amelyről dönteni kellene.

Budai Gyula megismételte, hogy információik szerint már négy hete az ügyészségen, azon belül is a kiemelt ügyek főosztályán van a nyomozóhatóság indítványa, amely Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szól.


Nincsenek megjegyzések: