2010. november 5., péntek

Hassay: Döbbenetes dolgokkal szembesültünk......

Már az átadás-átvételt követő napokban döbbenetes dolgokkal szembesültünk – jelentette ki egy interjúban Hassay Zsófia (Fidesz–KDNP), a budapesti VI. kerület októberben megválasztott új polgármestere. A politikus a problémák mellett beszélt a civilekkel való kapcsolatról és a kulturális életről is.

A kerületvezető elmondta: 1,4 milliárdos hiteltartozás van az önkormányzat folyószámláján, ráadásul számos gyanús ügyletet örököltek a szocialista vezetéstől. Hassay a „nehéz örökségek” között sorolta a Fidesz hivatalos honlapjának adott interjújában az Andrássy úti paloták ügyét is.

A polgármester beszélt arról is, hogy az önkormányzat lépni fog a csendháborítások miatt, elképzelhetőnek tartja egyes problémás helyek működési engedélyének visszavonását. A tervek között említette a Szépkorúak háza idősotthon létrehozását. Nagy hangsúlyt fektetnek a Hunyadi téri vásárcsarnok rendbehozatalára. Az ügyben számítanak a Kincsünk a piac – Hunyadi tér csoport segítségére is, mint ahogy együtt dolgoznak majd a Levegő Munkacsoporttal és a Nagymező Utcaiak Egyesületével. Tervezik az együttműködést a kerületi színházakkal, kulturális intézményekkel is. A cél, hogy a kerület szebb, élhetőbb és vonzóbb legyen – tette hozzá Hassay.

(MNO)

Nincsenek megjegyzések: