2010. november 24., szerda

Nyilvánosságra hozták Gyurcsány cégeinek privatizációs szerződéseit.

Nyilvánosságra hozta az Motim Kft. privatizációs szerződéseit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - tudatta a tulajdonos Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. pénteken. Az Altus és így a Motim Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozik.

A Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft.-t megvásárló vevők (Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. és GPS Vagyonkezelő és Gazdasági Tanácsadó Kft.) beszámolója tartalmazza a privatizációs szerződésben vállalt kötelezettségek eddigi teljesítéséről szóló részletes tájékoztatást - olvasható a közleményben.

A Motim Zrt. a privatizáció óta eltelt időben 17,5 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe különböző adók és járulékok formájában. A beszámolóban említett mellékletek több mint száz oldalt tesznek ki. Kijelentik: hozzájárulunk ahhoz, hogy ezen mellékletekbe az MNV Zrt. bárkinek betekintést engedjen.

A kötelezettségekről készült teljesítési beszámoló elérhető az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. honlapján.

Tízmillióért 1,5 milliárdnyi üzletrész

Az MNV által nyilvánosságra hozott privatizációs szerződések között van az ajkai alumíniumipari cég eladásáról szóló is. Az Inotai Alumínium Kft. 1997-ben - nyilvános pályázat útján - mindössze 10 millió forintért jutott hozzá a másfél milliárd forint névértékű üzletrészhez. A szerződésben bánatpénz is szerepelt, ami azt jelentette, hogy a vevő gyakorlatilag a pályázat benyújtásakor kifizetett bánatpénzzel ki is egyenlítette a vételárat. (rá)

hírTV, FH

Nincsenek megjegyzések: