2010. november 5., péntek

Máshol is működhet az angyalföldi módszer

Szerényen, kellő alázattal mondom még egyszer, talán érdemes lenne másoknak megnézni, hogyan kormányozunk, politizálunk a XIII. kerületben. Interjú.

„- Mégis csak várfallal körülvett kis állam lesz a XIII. kerület?

- Nem. Helyben a teljesítményünket honorálták a választók, ezért adtak felhatalmazást a folytatáshoz a polgármesternek és a 14 egyéni választókörzetben is nyilván ezért nyertek a szocialista képviselők. Budapesten ebben a kerületben Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 866 szavazattal előzte meg Tarlós Istvánt, és a párt fővárosi közgyűlési listájára 2985-tel többen voksoltak, mint a Fidesz listájára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnánk majd normálisan dolgozni. Elmondtam már, hogy 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány idején sokat fejlődött a kerület, ez a rész nem volt várfallal körülvett kis állam, bár sok mindenről akkor is másként gondolkodtunk, mint a Fidesz. (...)

- A választások előtt azt ígérte, később elmondja, hogyan képzeli a párt jövőjét, illetve mit lát problémának.

- Most a munkatársaimmal a kerülettel kapcsolatos víziónkat vázoljuk fel, a ciklusra vonatkozó programot januárban terjesztjük a testület elé. Aztán 2013 környékén, az európai parlamenti költségvetési ciklus végén a hosszabb távú feladatokat tárjuk a nyilvánosság elé. Polgármesterként ez a legfontosabb feladatom. De nem kerülöm meg a kérdést. Úgy gondolom, hogy a következő fél-, egy év sorsdöntő időszak lesz a szocialisták életében. Most dől el, hogy az MSZP meg tud-e újulni, vagy a pártban levő, elismerten különböző alakulatok különválnak. A kongresszus megválasztotta a pártvezetőket, és az elnökség feladata, hogy a pártot újjászervezze. A pártegység, a megújulás híve vagyok és ennek érdekében szeretnék cselekedni. Meg azért, hogy az elveszített hitelességet visszaszerezzék a szocialisták. Szerényen, kellő alázattal mondom még egyszer, talán érdemes lenne másoknak megnézni, hogyan kormányozunk, politizálunk a XIII. kerületben. Az MSZP egyébként baloldali gyűjtőpárt, amelyben a szociáldemokrata, a klasszikus szocialista, a liberális és talán még a korszerű konzervatív gondolkodásnak is helye van. Fontos, hogy a társadalmi problémákat időben érzékeljük és legyenek megoldási javaslataink.”


http://mandiner.hu/cikk/20101015_mashol_is_mukodhet_az_angyalfoldi_modszer


ÉS a hozzászólók:

bogla 2010. október 15. 18:25
Annál rohadt korruptabb rendszer, mint ami a XIII. kerületben van, nincs még egy. Volt olyan engedély, amelyért 4000 dollárt és egy New York-i lakást kért. Nem is értették, miért kéri, föl kellett világosítanom a páciens, hogy biztos a csimotáját akarja a Hawardra küldeni, és ehhez kell a lakás meg a tandíj. De az Ablon, a GTC, a Plaza Centers, az Autóker és a többi ingatlan-fejlesztő, stb., mind nyomja neki a pénz. HÁNYINGER, HOGY PONT EZ MARADT MEG!
de karatna
A XIII. kerület a magyar főváros legocsmányabb bolsevik zárványa. Sőt az egész bolsevik kor utolsó európai fosszilikus maradványa, amelyet , mint liberál-bolsevik skanzent és agyhalott ínkontinens kommunisták rezervátumát védetté kellene nyilvánítani és a közigazgatási határainál belépőjegyet szedni!
Emelt díjas szolgáltatásokat pedig a kerület újlipótvárosi részén, Judafalván lehet igénybe venni. Ez a kerület a marxista dialektika bölcsője. A proli és a liberális zsidó íntelektűél nagy találkozási helye

Ez még jobban növelné a kerület bevételét!

gutman
"Angyalföld a hely ahonnan elindul a gonosz, Mert a XIII kerület a bölcső" :)) mehetsz a francba vén kommunista!
Übermayer
hozzávalók: a lakosság egyik nagy része proletár, a másik nagy része újlipótvárosi liberális + a Váci út adottságaiból kifolyólag sok fejlesztés és sok adóbevétel. ez a kombináció biztosítja Tóth sikerét, ha valamelyik összetevő hiányozna - elbukott volna.

Nincsenek megjegyzések: