2010. március 31., szerda

Az MSZP-SZDSZ pénzbehajtó szervezetként működtette a BKV-t.

Az MSZP-SZDSZ pénzbehajtó szervezetként működtette a BKV-t.A mai napon megjelent információk szerint az MSZP elnöke személyesen is részt vett a közpénzek ellopásában - hangsúlyozta újságírók előtt Répássy Róbert.

Regőczi Miklós, a BKV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese interjút adott a Magyar Nemzetnek és a Népszabadságnak is. Répássy Róbert szerint ezek a beszélgetések egyértelműen megmutatják az MSZP és SZDSZ politikai kultúráját, ami a magánérdeket helyezi a közérdek elé. Mint fogalmazott, tagadhatatlan, hogy az elmúlt húsz évben a szocialisták és a szabaddemokraták kifizető helyként működtették a közlekedési vállalatot, és talicskával tolták ki a cégből a közpénzeket.

A két interjúból kiderült az is, a lehető legmagasabb szintű pártirányítással iparszerűen lopták ki a közpénzt a BKV-tól - fűzte hozzá a fideszes honatya, kiemelve: az MSZP és az SZDSZ pénzbehajtó szervezetként működtette a vállalatot. Hol szilárd halmazállapotú Nokiás doboz, hol folyékony halmazállapotú üzemanyag, hol pedig légnemű halmazállapotú álfoglalkoztatás formájában történt a lopás - jegyezte meg. Répássy kitért a Daimler-botrányra is, mely szerint magyar kormánytisztviselőket fizettek le használt buszok megvásárlásáért.

Az ilyen ügyek miatt került Magyarország jelenlegi helyzetébe - szögezte le Répássy Róbert, rámutatva: a Fidesz álláspontja szerint egyetlen ellopott fillér sem maradhat felderítetlenül. A honatya végül utalt a Fidesz tegnap indított "Ellopták Budapestet" című kampányára is, melyen a szocialisták tegnap még megsértődtek. Mint mondta, a mai két interjú egyértelműen megmutatta, erre a kiadványra szükség van.

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=147907


Nincsenek megjegyzések: