2010. március 31., szerda

BÖRTÖNBEN A TOLVAJ MSZP-SEK!!!!!






Nyolc és fél év börtönre ítélték Zuschlag Jánost
Zuschlag Jánost nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán Kecskeméten.
Hiába könyörgött a bíróságnak Zuschlag János az utolsó szó jogán enyhe ítéletért az előző tárgyaláson, hogy új életet kezdhessen, nyolc és fél év börtönbüntetésre ítélték a több mint két és fél éve előzetesben ülő egykori szocialista politikust.
A bíróság Lados Istvánt (másodrendű vádlott) 2 év, Katus Ferencet (harmadrendű) 5 év 6 hónap, Őri Andrást (negyedrendű) - aki nem jelent meg az ítélethirdetésen - 4 év, Krausz Csabát (ötödrendű) 3 év, Marsovszky Balázst (hatodrendű) 2 év 4 hónap, Kullai Tamást (hetedrendű) 3 év 4 hónap, Prácser László kilencedrendű vádlottat pedig 1 év 4 hónap börtönre ítélte. Velük szemben vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. A többi vádlott közül hárman felfüggesztett börtönt, négyen pénzbüntetést kaptak, míg a tizenhatodrendű vádlottat felmentette a bíróság.
A vádirat szerint az egykori politikus alapítványokon keresztül körülbelül 70 millió forintnyi állami támogatást tüntetett el társaival együtt, úgy beállítva, mintha az ifjúsági programokra, táboroztatásra ment volna el a pénz.


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/nyolc-es-fel-ev-bortonre-iteltek-zuschlag-janost-2014781/


Hajrá lehet utánuk vinni Rusznákot,Hiszékenyt és a többieket……
Rusznákékre is ez vár!!!!!!!!!!


A tizenhat vádlott
1. rendű vádlott: Zuschlag János korábban az MSZP országgyűlési képviselője, az Ifjú Szocialisták Mozgalom ügyvezető elnöke, a Bács-Kiskun megyei MSZP ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja. Első fokon 8,5 év börtönbüntetésre ítélték bűnszervezetben elkövetett csalás miatt.
2. rendű vádlott: Lados István Zuschlag János személyi titkára, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták volt tagja, az MSZP zuglói szervezetének tagja. Az ügy kirobbanása után 6 hónapig szökésben volt, 2007. szeptember 26-án önként jelentkezett a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen. Együttműködése miatt enyhe ítéletet kapott, első fokon 2 év börtönre ítélték bűnszervezetben elkövetett csalás miatt.
3. rendű vádlott: Katus Ferenc a Bács-Kiskun megyei közgyűlés MSZP-frakciójának tagja, MSZP-s önkormányzati képviselő Kiskunhalason, a kiskunhalasi baromfifeldolgozó tanácsadója, a Bácsalmási Agráripari Rt. alkalmazottja. A bíróság első fokon 5,5 év börtönre ítélte csalás miatt.
4. rendű vádlott: Őri András, a Fiatal Baloldal volt Zala megyei elnöke. A bíróság első fokon 4 év börtönre és vagyonelkobzásra ítélte
5. rendű vádlott: Krausz Csaba, újbudai MSZP-s önkormányzati képviselő, volt elnöke az Ifjú Szocialistáknak. A bíróság első fokon 3 év börtönre és vagyonelkobzásra ítélte.
6. rendű vádlott: Marsovszky Balázs, a Fiatal Baloldal volt fővárosi elnöke. A bíróság első fokon 2 év 4 hónap börtönre és vagyonelkobzásra ítélte.
7. rendű vádlott: Kullai Tamás, az Atlasz Egyesület és az Y-Generáció Egyesület tiszteletbeli elnöke, 2002-2006 között az MSZP önkormányzati képviselője Kecskeméten. A bíróság első fokon 3 év 4 hónap börtönre és vagyonelkobzásra ítélte.
8. rendű vádlott: Vámosi Zsolt közgazdász, egy részvénytársaság elnöke és egy kft. ügyvezetője, az Együtt a Harmadik Évezredért Alapítvány elnöke.
9. rendű vádlott: Prácser László, a vád szerint négy pályázat előkészítésében működött közre, amelyeket a Zuschlaghoz köthető civil szervezetek adtak be. A bíróság első fokon 1 év 4 hónap börtönre és vagyonelkobzásra ítélte.
10. rendű vádlott: Szente Zsolt ügyvéd, Kiskunhalason ügyvédkedett, Zuschlag jogi ügyeit, ingatlanvásárlását intézte, sőt a nyomozati szakban védője is volt, majd vádlott lett.
11. rendű vádlott: Győrfi Ludovic, Zuschlag János személyi fitness-trénere egy rózsadombi fitneszteremben. Bűnpártolással vádolják, mert közreműködhetett Zuschlag János titkárságvezetője, Lados István külföldre szökésében és bújtatásában.
12. rendű vádlott: Kubatov Iván, kiskunhalasi vállalkozó, a vád szerint számlákat állított ki a Zuschlag János érdekeltségébe tartozó egyesületek elszámolásaihoz.
13. rendű vádlott: Horváth Tibor, az ő autójában égtek el a Katus Ferenc által vezetett civil szervezetek iratai. Horváth azt mondta: autója az akkumulátor töltése közben gyulladt ki.
14. rendű vádlott: Földes Gábor vállalkozó, a vád szerint a Works Team Kft. nevű cége hamis számlákat állított ki az egyesületek nevére, a pénzt Baráth Etele és Csiha Judit kampányának finanszírozása használták fel.
15. rendű vádlott: Kemecsei Árpád, a zuglói önkormányzat szocialista képviselője, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. divízióvezetője. Lados István segítségével nyújtott be pályázatot a Táncsics Alapítványhoz, a kiutalt pénz elszámolásához pedig Földes Gábortól kért hamis számlákat.
16. rendű vádlott: Szilágyi Gabriella, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. megbízásában álló ügyvéd, Kemecsei Árpád volt élettársa. A vád szerint közreműködött a hamis számlák beszerzésében. A bíróság első fokon felmentette a vádak alól.

Nincsenek megjegyzések: