2010. március 4., csütörtök

Csak a miénk a BÖP Kft.

Áprilistól egyedül a XIII. kerület marad a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. tulajdonosa, miután a Fővárosi Önkormányzat a múlt héten bejelentette: szerződést bontanak a céggel. A Fidesz káoszra figyelmeztet, a szocialista alpolgármester szerint mindez kampányokokból indított támadás a cég ellen.

A főváros azzal indokolta a szerződés felbontását, hogy a parkolási társaság nem takarította el a havat az általa üzemeltetett parkolóhelyekről.

– A vonatkozó rendelet szerint a közterület tisztán tartásáról az köteles gondoskodni, aki használja azt. A járda esetében tehát a háztulajdonos, a parkolóhely esetében a parkolási társaság dolga a hó eltakarítása – fogalmazott Nyári Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója. A főváros a Parking Kft.-vel kíván új szerződést kötni parkolóhelyei üzemeltetésére, mivel ez a cég eltakarította a havat a hozzátartozó P+R parkolókból. Miután a BÖP Kft. másik tulajdonosa, a IX. kerületi önkormányzat korábban kilépett a társulásból, a kerület egyedül maradt a BÖP Kft.-ben. A kerületet a cégben képviselő alpolgármester nem aggódik emiatt, mert úgy látja: PR-támadás érte a BÖP Kft.-t. – A haszonbérleti szerződés, amely szabályozza a társaság feladatát, nem tartalmazza a takarítást. Azt a Fővárosi Közterület-fenntartónak kell elvégeznie, így a főváros most egyik cégéről a másiknak passzolgatja a feladatot – hangsúlyozta Borszéki Gyula. – Tíz éve kötöttek szerződést, nem most esett először hó, mégis most támadták meg emiatt a BÖP Kft.-t. A társaság ugyanakkor reagált a helyzetre, és határozatlan időre felfüggesztette a fizető parkolást. Rendkívüli felmondás sem történt, hisz decemberben március 31-ig hosszabbított szerződést a főváros a céggel – jelentette ki az alpolgármester. A kerületi Fidesz elnökét nem lepte meg a főváros döntése, ugyanakkor arra figyelmeztet, káosz lehet a parkolásban.

– Régóta mondjuk, hogy Rusznák Imre alkalmatlan a cég vezetésére, és kezdeményeztük, hogy a kerület vonja meg a bizalmat a BÖP Kft.-től. Ha ez megtörtént volna, most olyan cég üzemeltetné a parkolóhelyeket, amely érti a dolgát. Az önkormányzat vezetése azonban nem hajlandó szembemenni volt párttársával, holott Rusznák elveszítette a piaca kétharmad részét, és a korrupció megfékezése érdekében sem tett lépéseket – jelentette ki Spaller Endre. – Most olyan lehetetlen helyzetbe kerül a kerület, hogy a főútvonalakon és a kis utcákban más-más cég szedi majd a pénzt a várakozásért. Ez gyorsan káoszhoz vezet, hisz az órák egy rendszerbe voltak állítva, áprilistól pedig két cég üzemelteti azokat.



http://www.helyitema.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=27500&Itemid=47

Nincsenek megjegyzések: