2010. március 4., csütörtök

LCD tévék a HÉV vonalán: a BKV kérte.

Nyilatkozott a Tényeknek az a cég, aki a BKV-tól 100 milliót kapott a HÉV-utastájékoztató rendszerére. A cégvezető szerint a BKV kérte a kijelzőként használt egyszerű LCD tévéket. A barkácsboltban is kapható hőlégfúvókról – amelyekkel melegíteni akarták a készülékeket – azt mondta, hogy kényszermegoldás volt. A céget a közlekedési vállalat néhány hete feljelentette. Igaz korábban a tájékoztatórendszert ők vették át.
Az utastájékoztató monitorok közül, amelyek a HÉV vonalakon vannak, van, amelyik működik, van amelyik nem. 2 és fél éve 100 milliót fizetett érte a BKV, de most egyharmaduk üzemképtelen. Feljelentették a céget és belső vizsgálatot végeztek. Kiderült, hogy szobai LCD tévéket használtak. A monitorokat kihelyező és utóbb feljelentett C.C Soft azóta csődbe ment. Tulajdonosa csak a Tényeknek nyilatkozott. Azt mondja: levele van róla, hogy ezeket a tévéket a BKV kérte. Ők eredetileg más kijelzőket akartak. Ráadásul nagyon rövid határidőt, alig több mint két hónapot kaptak a munkára.
A BKV vizsgálata szerint nem megfelelő eszközöket alkalmazott a cég, például hidegben a tévék melegítéséhez hátulra kis átalakítással kézi barkács hőlégfúvót rakott. Pedig ez erre nem is jó.
Bár a C.C. Softot felszámolták, de 2008 őszén még 100 milliót adományozott a Magyarok Egymásért Szövetség pártnak. A párt elnöke az a Földesi Szabó László, aki az Egymásért Alapítvány elnöke is. De azt mondják, hogy ez a száz millió nem a BKV pénze volt.
Bár a BKV jelentette fel, de a C.C. Soft Kft is a felszámolása előtt majdnem 900 milliót követelt a BKV-tól különféle jogcímeken. Ezt a követelést most a felszámoló cég vette át. Kerestük a BKV-t, de azt mondták az ügyben feljelentést tettek, tart a nyomozás, nem kívánnak nyilatkozni.


Nincsenek megjegyzések: