2010. március 31., szerda

Évek óta ismerte a rendőrkapitány a gyilkossággal gyanúsított férfit.

Évek óta ismerte a rendőrkapitány a gyilkossággal gyanúsított férfit

Évek óta ismerte a volt csepeli rendőrkapitány azt a férfit, akit a tavaly januári iskolai kettős gyilkossággal gyanúsítanak. Jelentkezett ugyanis egy nő, neki már 2001-ben ajánlotta a volt rendőrkapitány egy sajátos ügy elintézésére a feltételezett gyilkost, aki egyébként az iskola biztonsági őre volt a gyilkosság idején. Az iskolába is a rendőrkapitány kérésére vehették fel.

Egy interjúalany azt mondta Vujity Tvrutkónak a TV2 Naplójában, hogy a csepeli rendőrkapitánynál próbált feljelentést tenni az iskolában zajló gazdasági visszaélések miatt Takács József, néhány órával azelőtt, hogy meggyilkolták, őt és az egyik kollégáját.
A feljelentésnek nincs nyoma a rendőrségen, és egyre több a kérdőjel a volt rendőrkapitány szerepével kapcsolatban. Az már korábban kiderült, hogy a gyilkossággal gyanúsított biztonsági őrt, Kun Tamást, valószínűleg a rendőrkapitány ajánlotta az iskolai munkára. A Népszabadság szerdán azt írta, a másik gyanúsított, Deme Gábor ügyvédjénél jelentkezett egy nő, akinek 8 éve szintén Császár Mihály ajánlotta figyelmébe Kun Tamást, mint aki egy kényes ügyben meg tudja védeni.
Kun Tamás meglőtte saját magát is, miután a gyanú szerint megölte Takács Józsefet és tanár kollégáját. Kórházba vitték, bent is tartották, az autójával mégis átment valaki a csepeli rendőrség parkolójába. De, hogy ki, miért, és volt-e valami az autóban, ami a gyilkosság szempontjából fontos lehet, azt egyelőre nem lehet tudni.
A volt rendőrkapitány, Császár Mihály szerdán nem vette fel a telefonját, a BRFK azt írta, hogy többek között az utóbbi napok sajtóhírei miatt, ismételten megvizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény a csepeli rendőrkapitányságon.


Nincsenek megjegyzések: