2010. március 17., szerda

Gyanúsított boltosok újra.

Új fejlemény: boltosok is gyanúsítottak a parkolási ügyben.


Gyanúsítottak lettek azok az üzlettulajdonosok, akik fizettek a parkolóőröknek azért, hogy ne büntessék meg őket. Korábban a rendőrség azt mondta: aki bejelentést tesz arról, hogy fizetett, azt nem büntetik meg. Csakhogy – úgy tudjuk – nem jelentkezett senki, ezért most csaknem 70 embert, főleg üzlettulajdonosokat gyanúsítanak vesztegetéssel.
Sipos Gábor korábbi parkolóőr két éve arról beszélt a Tényeknek, hogy bizonyos autósok, ha zsebbe fizettek, nem büntették meg őket. Azt mondta: az így szerzett pénz húsz százalékát azonban le kellett adniuk a főnökeiknek, minden pénteken le kellett adni a kolbászpénzt, így hívták Akkor a parkolóőrök közül többen listát készítettek azokról az autókról, amelyek tulajdonosai a parkolásáért zsebbe fizettek. Egy ilyen lista a Tényekhez is eljutott, az autók tulajdonosai azonban sem akkor, sem pedig ma nem akartak nyilatkozni.
Úgy tudjuk: két helyen működött ez a rendszer. A XIII. és a IX kerületben. A budapesti rendőrkapitányság szóvivője azt mondja, hogy nem csak a parkolóőrök követtek el bűncseleményt, hanem azok is akik, pénzt adtak. Korábban a rendőrség felhívást tett közé, amiben úgy fogalmaznak: azok az üzlet tulajdonosok, akik jelentkeznek, nem kapnak büntetést. Most viszont több olyan gyanúsítottat hallgattak meg, akik a rendőrségi felhívásra nem jelentkeztek, ezért ők maguk is gyanúsítottá váltak. Úgy tudjuk: mintegy hatvan-hetven emberről van szó.



Nincsenek megjegyzések: