2010. március 17., szerda

A lánya nevére íratta lakását Hagyó, de nem akar külföldre menekülni.

A kislánya nevére íratta az egyik budai lakását és budai telkét Hagyó Miklós. A még főpolgármester-helyettesként korábban a BKV-t felügyelő Hagyó szerint ebben nem korlátozta semmi, ezért tette. Hagyó Miklós állítja: nem akar külföldre menekülni, szereti Budapestet, itt akarja tisztázni magát.
Egy XII. kerületi társasházban lakik Hagyó Miklós, de több ingatlana is van a kerületben. A hvg.hu birtokába került dokumentumok szerint a BKV-ügy miatt már több tisztségéről lemondott politikus vagyona egy részét kislánya nevére iratta. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint magánügy, hogy Hagyó Miklós “milyen családi aktust tesz meg”. És szerinte – ahogy fogalmazott – 2a kérdés is elég illetlen”.
Vagyonnyilatkozata szerint Hagyó Miklósnak számos ingatlana van. Három XII. kerületi ingatlanából kettőt ajándékozott most a lányának: egy 2143 négyzetméteres telek résztulajdonát, illetve egy 118 négyzetméteres házat. A saját nevén maradt azonban 240 négyzetméter alapterületű, és 112 négyzetméteres terasszal rendelkező lakása. Hagyó Miklósnak ezeken kívül több jászberényi ingatlana is van. Az egyetlen autója azonban egy 1993-ban vásárolt Trabant.
Hagyó Miklós csak a távirati irodának nyilatkozott. Arra a kérdésre, miért ajándékozta el a két ingatlant, azt mondta: ebben semmi nem korlátozza, ha valaki úgy gondolja, hogy ez jogtalan lépés volt, az megteszi a szükséges jogi lépéseket. Cáfolta azt is, hogy el akarná hagyni az országot. Azt mondta: szereti az országot, itt akarja tisztázni az igazát.
Kamarás Péter ügyvéd az ajándékozásról általánosságban azt mondta: nem lehet vele vagyont menekíteni, mert ha bizonyítani tudja a hatóság a rosszhiszeműséget, hogy ezzel próbálta kimenekíteni a vagyont, akkor érvénytelenné lehet tenni ezt az ügyletet.
Balogh Zsolt, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatója a napokban azt mondta: körülbelül 70 millió forintot adott át Hagyó Miklósnak a BKV közeli cégektől. Hagyó Miklós országgyűlési képviselő, így mentelmi jog védi. A hatóságok még nem keresték meg.




Nincsenek megjegyzések: