2010. március 10., szerda

Demszkyt sokkolta Balogh Zsolt nyilatkozata

Demszkyt sokkolta Balogh Zsolt nyilatkozata.

A főpolgármestert elmondása szerint sokkolták a BKV volt megbízott vezérigazgatójának, Balogh Zsoltnak a szavai. Demszky Gábor az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában azt mondta, hozzá semmilyen jogsértés híre nem jutott el. Szerinte Balogh Zsolt Magyar Nemzetnek adott nyilatkozata egy megtört ember vallomása.

Budapest főpolgármestere az RTL Híradónak azt mondta, hozzá bizalommal fordulhatott volna Balogh Zsolt.

„Ha Balogh vezérigazgató úr hozzám fordult volna az ügyek legelején, amikor először próbáltak pénz kipréselni belőle, akkor ő bejelentést tesz, és megtesszük együtt a feljelentést, akkor mindez nem történhetett volna meg. Neki módja lett volna ezt megállítani” – nyilatkozta Demszky Gábor.

Balogh Zsolt nyilatkozatára, mely szerint a pénzek vélhetően a kormánypártokhoz vándoroltak, Demszky Gábor úgy reagált, hogy ő nem tud egyetlen fillérről sem, ami pártokhoz jutott volna, és Balogh Zsolt sem mondott semmilyen konkrét esetet.

Demszky Gábor úgy véli, Balogh Zsolt nyilatkozata egy megtört ember vallomása és „összességében egy hihető történet”. Olyan drámai erejű, melyet a közéletben eddig még nem tapasztaltunk.

Arra a kérdésre, hogy saját felelősségét látja-e abban, hogy ez megtörténhetett, a főpolgármester a következőket mondta:

„ Az én felelősségem abban merül ki, hogy hagytam, hogy egy szuper főpolgármester helyettest hozzon a szocialista párt, hagytam, hogy Antal Attilát kinevezzék, hogy Balogh Zsoltot kinevezzék, bár egyikükről sem feltételeztem, hogy bűncselekményeket követnek el. Nemcsak, hogy nem tudtam, nem tudhattam ezekről az ügyekről, ezeket konspirálták, igyekeztek eltitkolni mindenki elöl.

A főpolgármester szerint a bíróság feladata, hogy kiderítse, jutott-e a pártoknak a BKV volt megbízott vezérigazgatója által említett 70 millió forintból.

Nincsenek megjegyzések: