2010. március 4., csütörtök

Gyanús a Rác fürdő felújítása:

Gyanús a Rác fürdő felújítása
Soknak tartja a Fidesz a Rác Nosztalgia Kft 75 százalékos részesedését, amit a cég kap a Rác fürdő beruházásból. A nagyjából 9 milliárdos fejlesztésre, államilag támogatott hitelt, 750 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, és magát az ingatlan is megkapta a KFT. Ez teszi ki a 75 %-ot. A főváros vezetése szerint azonban minden rendben zajlott a beruházás körül.
2002-ben döntött úgy a főváros, hogy felújítja a Rác fürdőt. Tavaly októberben több önkormányzati képviselő feljelentést tett a felújítással kapcsolatban. Tegnap rendőrség a beruházással kapcsolatos számlákat, szerződéseket kért be. Ezeket most is elemzik.
A budapesti gyógyfürdő Zrt. vezetője szerint a beruházás teljesen rendben zajlott. Azt mondja: a rendőrség azért kérhetett be bizonyos papírokat, mert több állami cégnél robbant ki botrány az elmúlt időszakban.
A Fidesz azt kifogásolja, hogy túl nagy önrészt kapott egy magáncég ahhoz képest, amekkora pénzt befektetett. Maga cég, a Rác Nosztalgia Kft 660 millió forintot tett bele, ezen kívül kapott 750 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást, és 5,5 milliárd forint államilag támogatott hitelt, és a 220 millió forintra becsült ingatlant. Összesen körülbelül kilenc milliárd forint lehet a beruházást. A szállodának és a fürdőnek azonban 75 százaléka a kft-é lesz. A fürdő egyébként nagyjából kész van, májusban tervezik átadni.





Nincsenek megjegyzések: