2010. március 24., szerda

Suchmann Tamás lemond Sávolyról

Suchman Tamás lemond a sávolyi pálya építésének a koordinálásáról a projektet övező vádaskodások miatt, nyilatkozta a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a Kossuth Rádió Krónika című műsorában. Suchmann a következő kormányra bízná a 20 milliárd költségvetési támogatással, és 15 milliárdos hitelgaranciával támogatott beruházással kapcsolatos döntést.
A Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a kormányfőnek délután jelentette be elhatározását, lemondását azzal indokolta, hogy a beruházást sok vádaskodás veszi körül: „Nem akarok részese lenni olyan projektnek, ahol mindenfajta vádaskodás elindul a zsarolhatóságtól a megtérülés bizonytalanságával kárt okozva a magyar nemzetgazdaságnak. A választás után majd az a politikus, az a politikai szervezet, amely a kormányzási feladatot elvégzi, az majd meghozza ezt a döntést” – fogalmazott az MR1-Kossuth Rádiónak a szocialista politikus. Suchman Tamás javasolta a projekt elhalasztását is.
Jauernik István, az önkormányzati minisztérium államtitkára szerint ha szeptemberig nem készül el a sávolyi pálya, akkor már nem is érdemes belekezdeni az építkezésbe.
A MotoGP-versenyeket rendező spanyol cég hajlandó ugyan módosítani azt a szerződést, amely szerint 2009-ben és az azt követő öt évben itt versenyek lesznek, úgy, hogy 2010-ben tízéves időtartamra jön Magyarországra a futam, de ha nincs pálya, nincs miről beszélni, újabb halasztás valószínűleg már nem lenne elfogadható, fejtette ki az államtitkár.
A projektet ért "vádaskodások" listája elég hosszú. Onnantól kezdve, hogy, hogy a KPMG hatástanulmánya [1] szerint kiihívást jelenthet a sávolyi MotoGP üzleti tervének teljesítése, Kovács Bence János [2], a projektben érdekelt Groupo MIlton Holding elnökének kétes személyét illetően át egészen addig, hogy a pénzügyminisztérium szakértői [3] túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a Balatonring sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását.
Ezenkívül igazából pedig azt sem lehet tudni, hogy miért kerülne ennyibe [4] a beruházás, hiszen Szlovákiának harmadennyiért lett Sávolya [5], és magyar útépítő szakemberek szerint is fele ekkora összegből [6] ki lehetne hozni a beruházást.


Aki esetleg nem tudná kicsoda Suchman Tamás….
Nos ő a Tocsik ügyben a sikkasztó Mszp-s lemondott miniszter 1990-es évekből most ő 2010-ben egy milliárdos szoci project főnöke ez ám a nagy visszatérés….
A régi nagy tolvajt visszahozták a szoci elvtársai!!!!!!

http://web.inc.bme.hu/csonka/csg/kozugy/tocsik.htm

Nincsenek megjegyzések: