2010. március 4., csütörtök

Blikk.


Bizonyíték Az archív fotónkon látható, ahogy egy parkolóőr (sárga mellényben) bemegy az egyik üzletbe, a gyanú szerint a vesztegetési pénzért

Gyanúsítottak lettek a boltosok.

BUDAPEST ‒ Gyanúsítottként hallgatták ki a parkolási botrány vesztegető üzlettulajdonosait. Hiába hívta fel a BRFK a vesztegetési ügy résztve vőinek figyelmét, ha önként jelentkeznek, és vallomást tesznek, nem büntethetőek, senki sem élt ezzel a lehetőséggel. Most már késő. Szervizek, fodrászatok, élelmiszerboltok, ruhaüzletek alkalmazottai és tulajdonosai kaptak idézést, és tettek vallomást a BRFK gazdaságvédelmi osztályán.
– Én azért nem jelentkeztem magamtól, mert nem hittem, hogy eljut idáig ez az ügy. Azt hittem, eltussolják az egészet. Hozzánk reggelente óraműpontossággal jöttek a parkolóőrök. Mindegy, hogy ki volt, mindegyik ismerte az árakat s a kocsikat – nyilatkozta a Blikknek az egyik érintett XIII. kerületi fodrászat tulajdonosa
Mint megtudtuk, a hozzávetőlegesen öt-hat érintett mindegyikét rabosították már a zsaruk, azaz ujjlenyomatot vettek tőlük, és fotók készültek róluk.
– Éppen azon bosszankodtunk az egyik közeli szervizben dolgozó fiatalemberrel, hogy még most is dolgoznak a korrupt parkolóőrök. Igaz, kevesebb autós tartozik az ügyfélkörbe, de a korábbi ötszáz forintos tarifa felemelkedett ezerre – folytatta megdöbbentő nyilatkozatát az érintett bolttulajdonos.
A BRFK megerősítette információinkat a kihallgatásokkal kapcsolatban.
– Az ügyben a gazdaságvédelmi osztály vesztegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A gyanúsítotti kihallgatások folyamatosan zajlanak – nyilatkozta Pap Judit, a BRFK sajtóügyeletese, akitől azt is megtudtuk, hogy egy vesztegetés mindkét résztvevője egyaránt bűncselekményt követ el, így aki önszántából nem ment el bejelentést tenni az üggyel kapcsolatban, az szintén bűntettet követ el.
Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, 2008 októberében hat parkolóőr leplezte le az állításuk szerint vezetői szintig érő bűnszervezetet. Kiléptek, mivel egyre többet és többet kellett leadniuk a bevételből főnökeiknek.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/gyanusitottak-lettek-a-boltosok-2012296/

Nincsenek megjegyzések: