2010. március 10., szerda

Felfüggesztette párttagságát Hagyó, a Fidesz mindenkit lemondatna

Személyesen vitte a milliókat Balogh Zsolt, egykori BKV-vezér Hagyó Miklósnak. A szombati Nemzetes interjú után most a Hír Tv-ben is elmesélte, hogy hogyan. Hagyó tagad, délután azonban felfüggesztette MSZP-s párttagságát. A Fidesz szerint kizárt, hogy a párt vezetése ne tudott volna az ügyről, úgyhogy a teljes elnökség lemondását követelik.
Balogh Zsolt, a BKV korábbi igazgatóhelyettese, majd két hónapig megbízott vezérigazgatója volt. A BKV-ügyben gyanúsított. Alkut kötött azonban, és beszél.
A Magyar Nemzetben szombaton megjelent interjújában tálalt ki. Azt mondta, a BKV ügy csúcsán Hagyó Miklós, egykori főpolgármester-helyettes áll. A HÉV utastájékoztatási rendszerét szállító cég például – Balogh szerint – 40 millió forintot küldött vissza Hagyónak. Balogh – azt állítja – egyszer saját maga egy telefon dobozában adott Hagyónak 15 milliót.
Erről is beszélt a HÍR TV vasárnap este kezdődő KONTRASZT című műsorában. Balogh Zsolt ügyvédje azt mondta, hogy az általa ismert vallomások alapján, szerinte előbb vagy utóbb az ügyben Hagyó Miklós is gyanúsított lesz.
A Fidesz sajtótájékoztatón szólította fel az MSZP elnökségét, hogy mondjanak le. Szerintük ugyanis kizárt, hogy erről a párt vezetése ne tudott volna.
Az MSZP szóvivője azt mondta, hogy Hagyó Miklós délután minden további tisztségéről lemondott, csak képviselőségéről nem. Az újságírók Hagyó Miklóst érintő kérdéseire a szóvivő már nem akart válaszolni….



Nincsenek megjegyzések: